30 juni Cecilia lunchtipsar:

låt dig inte förledas att tro att föräldrar själva vet och vill sina barns bästa.
uppenbarligen är det inte alltid fallet.

30 juni Cecilia semestertipsar en gång till:

vaxa åtminstone den delen av bikinilinjen som är placerad neråt knäna dina.

30 juni Cecilia semestertipsar:

blunda när du doppar huvudet i sjukt salt vatten. om du inte gillar att ha röda svidande ögon och kass syn förstås.


29 juni Cecilia tipsar:

det finns troligtvis nyttigare fläderblommor att göra saft på än de som växer precis intill amiralsgatan i malmö.


29 juni Cecilia kvällstipsar:

det är schysst att välkomna dina kunder med en skylt som säger "välkommen! ta gärna en kopp kaffe medan du väntar". men bara om du faktiskt har kaffe i väntrummet. att istället bjuda på ljummet pulverkaffe kan närmast jämföras med att visa upp en stor gräddtårta och fråga om någon vill ha dessert, för att därefter plocka undan gräddtårtan och räcka över ett mariekex.


29 juni Cecilia förmiddagstipsar:

häckklippning medelst motordriven häcksax klockan åtta på morgonen kan inte ses som något annat än en aktiv krigshandling och bör bemötas som sådan. detta gäller även om du som jag inte egentligen vaknar av en motordrien häcksax så länge det inte är din häck den klipper i bitar. man vet nämligen aldrig vad sådana dårar som uppenbart saknar minsta uns av vett och etikett kan ta sig till om man låter dem löpa fritt.


28 juni Cecilia kvällstipsar:

försäkra ditt husdjur. såvida du inte är häxa och kan hela själv, har jäkligt mkt pengar över eller är råkall och inte bryr dig om ditt djurs hälsa. fast om du är råkall och inte bryr dig om ditt djurs hälsa bör du förstås inte ha husdjur överhuvudtaget.


28 juni Cecilia lunchtipsar:

förenkla för dig och dina arbetskamrater genom att göra en lista över telefonnummer som ni ofta behöver.
förenkla ännu mer genom att göra en lista där telefonnummer och namn dessutom stämmer överens.


28 juni Cecilia tipsar:

den som är ansvarig för att göra alla utbetalningar på företaget bör hålla reda på var bankdosan befinner sig.

27 juni Cecilia lunchtipsar:

förstår inte puckot du pratar med vad du säger? höj då rösten lite. fattar h*n hon fortfarande inte? höj rösten lite till. upprepa proceduren tills antingen du blir hes eller puckot döv.

27 juni Cecilia tipsar:

sätt dig in i någon annans situation då och då för att få perspektiv på din egen.

26 juni Cecilia tipsar:

bästa knepet för att slippa vara bakis på midsommardagen är att inte dricka alkohol på midsommarafton.

25 juni Cecilia tipsar:

blomsterkrans + dansbandsmusik + jordgubbar = given midsommarsuccé

24 juni Cecilia eftermiddagstipsar:

välj partner så som du väljer krukväxt. vill du att ert förhållande ska vara länge så gäller det att lära sig just det exemplarets behov och sedan vårda därefter. vissa behöver daglig omvårdnad och kärlek medans andra mår bäst när de får vara ifred i perioder.
vill du alltid ha ett ständigt blommande exemplar som aldrig behöver något engagemang från din sida så rekommenderar jag plastvarianten. det finns ganska naturtrogna nuförtiden.

24 juni Cecilia förklarar:

det behöver inte vara dyrt bara för att det kostar mkt pengar.


24 juni Cecilia tipsar:

vattna dina krukväxter då och då.


23 juni Cecilias goda vän Jessica tipsar:

Om folk i din omgivning verka titta extra på dig när du exempelvis väntar på bussen, så är det härligt och självförtroendeboostande att sträcka på sig och förklara deras beteende med sin egna ståtlighet. Tänk hellre "jag är en vacker ung kvinna, det är inte konstigt att det tittas", än "oj, jag ser nog konstig eller ful ut idag".
Dock bör du innan du tar på dig ett belåtet leende och påbörjar din peppkavalkad fråga dig själv ett par saker, såsom exempelvis, "kan stirrandet bero på att jag glömt knäppa gylfen och att jag därför flashar förbipasserande bilister med mina rosa trosor?" Först därefter är det dags att belåtet le och vara glad att du inte bara är en vacker ung kvinna, utan att du dessutom har nog självdistans och humor att se komiken i din ofrivilliga underklädesshow.


22 juni Cecilia eftermiddagstipsar:

den som äter lunch och mellanmål i lagom mängd och vid lagom tid behöver inte vara vrålhungrig framåt eftermiddagen.

22 juni Cecilia tipsar:

den som gillar att göra av med onödigt mycket pengar bör ignorera villkorsändringsdagen på sitt bolån.

21 juni Cecilia kvällstipsar:

visa att du är en världsvan tjej med stil genom att tvinga din vän betala för maten eftersom du inte har täckning på kortet, därefter bjuda in dig själv på kaffe och avsluta med att kidnappa hennes dator då du har glömt din egen på kontoret.

tillägg: vill du vara riktigt snitsig så ser du till att spilla lite kaffe på hennes dator också innan du går hem.

21 juni Cecilia tipsar:

svårt att sova? sätt dig och plugga html-kod och du däckar inom kort.

21 juni Cecilia nattipsar:

ta kontroll över din blogg på bloglovin. har inte riktigt fattat varför man ska göra det, men gör det ändå, det är säkert ett smart drag.
Följ min blogg med bloglovin

20 juni Cecilia kvällstipsar igen:

att bli av med ditt kaffeberoende är enkelt om du spontant börjar ogilla kaffe.

20 juni Cecilia kvällstipsar:

förutom att svara på sms, email och inbjudningar så är det en ytterst lämplig att gå på examenfester du har tackat ja till om du vill behålla dina vänner.

20 juni Cecilia tipsar:

att försöka återta greppet om en förlorad diskussion genom att kasta ur sig ogrundade elakheter är ungefär lika respektingivande som att bete sig såhär


19 juni Cecilia tipsar:

om du inte vill att folk ska se dig som en person som uttnyttjar situationer och andra människors svagheter, så är det bara att låta bli att uttnyttja situationer och andra människors svagheter. andra får nämligen den bilden av dig som du ger dem.

18 juni Cecilia kvällstipsar:

du vet att PMS-monstret har tagit över din kropp när du kommer på dig själv med att du fundera över hur småkakor skulle smaka med bearnaisesås på.

18 juni bloggverifieringsmakapären tipsar:

skriv in rätt värde.

18 juni Cecilia eftermiddagstipsar:

kritik bör framställas sakligt och till rätt person. håller du med någon inför denne, så bör du också hålla med inför den du vidarebefordrar kritiken till.

18 juni Cecilia lunchtipsar:

ta hand om dig själv. få en ansiktsbehandling, gå till favoritfrisören, whatever. bara du prioriterar dig själv en stund.

18 juni Cecilia tipsar:

du vet att du är lite för slö om du inte ens orkar stiga upp för att gå på ansiktsbehandling.

16 juni Cecilia kvällstipsar:

om du läser på skyltarna och låter bli att själv hitta på en tid när motorvägen du ska köra på kommer att stängas av så slipper du troligtvis komma fram fem minuter efter att vägen blockerats. därmed slipper du stå i kö i värmen och du slipper köra feteomvägen allan i onödan.

16 juni Cecilia förmiddagstipsar:

handla parfym och make-up på så slipper du oroa dig för att nyckiga vulkaner och piloter ska sabba dina shoppingplaner. hittar jag ett sätt att flyga oavsett moder jord och fackföreningars idéer så återkommer jag.

16 juni Cecilia tipsar:

gör tvärtom mot vad du brukar! trippar du alltid omkring i klackar, så dra på dig ett par sneakers och struttar du alltid runt i sneakers så pilla ner dina tassar i de mest klackiga klackskorna du hittar.

15 juni Cecilia semestertipsar:

om personalen i hotellreceptionen garvar när du frågar om det är för långt att gå till flygplatsen så bör du nog överväga att låta bli, oavsett vad dampbrorsan din föreslår.
envisas du med att ändå ta den timmeslånga promenaden så är det en god idé att välja kläder efter väder. en kort flygig kjol är till exempel ett dåligt val när det blåser halv storm. iaf om du inte hade planerat att göra dig skyldig till gubbmisshandel på din väg hem. hur sansad du än är vid promenadens början så kommer du nämligen med stor sannolikhet vara sjukt jävla irriterad vid dess slut. åtminstone om du inte uppskattar opassande kommentarer från män som är dubbelt så gamla som du själv.

15 juni Cecilia förmiddagstipsar igen:

driv med din granne genom att lägga din mobiltelefon på golvet. varje gång det ringer så kommer h*n att tro att det är den egna telefonen som vibrerar och springa runt och leta efter den för att svara.
åtminstone om din granne är lika lättlurad och glömsk som Cecilur.

15 juni Cecilia förmiddagstipsar:

visa har just nu en massa erbjudanden för dig som betalar med deras kort. exempelvis det här.Se fler erbjudanden eller lägg upp ett erbjudande får dina läsare


sjukt smidigt, om du i förväg går in på deras hemsida och skriver ut en rabattkupong som du sen kommer ihåg att ta med och använda när det är dags att gå in på just waynes för en latte.


15 juni Cecilia tipsar:

skölj ur flaskan du haft saft i innan du låter den stå i rumstemperatur ett par veckor.

14 juni Cecilia tipsar:

gå till en naprapat. efter lite knäckande, fixande och tryckande så är du som en ny människa. åtminstone om du var som en gammal före besöket.


14 juni Cecilia semestertipsar:

vatten- och kaffebehov minskar inte precis bara för att du reser till ett ställe med dubbelt så hög temperatur som du är van vid hemifrån.

13 juni Cecilia semestertipsar igen:

att gå ensam som tjej i nice är som att gå insmord i honung genom en getingsvärm.
bör undvikas.

13 juni Cecilia tipsar:

den som drack så mkt igår att h*n inte är nykter idag, borde fundera lite över var gränsen egentligen går.

13 juni Cecilia semestertipsar:

tänk på vad du har på dig när du reser. exempelvis bör bara ben kombineras med sjal, kofta eller dylikt så att du har nåt att lägga på väntstolar och -bänkar. på så sätt så slipper du klibba fast i underlaget och riskera att missa din flight. med samma enkla knep slipper du också raspa dina stackars lår mot strävt flygplanssäte.


12 juni Cecilia semestertipsar en gång till:

parasoller är sjukt bra. om de placeras mellan ytan som behöver skugga och solen.

12 juni Cecilias mamma tipsar:

förvåna och gläd din dotter helt sjukt mkt genom att erbjuda dig att hämta upp henne vid bussen.
detta får bäst effekt om du inte kört bil på tio år eller så.
passa också på att njuta av den lilla bieffekten att du på detta vis hoppar åttifyra steg mot att ta vara back in business igen.

12 juni Cecilia tipsar:

ont i magen på grund av gaser botas enkelt genom att du lägger dig ner med en liten kudde mellan magen och underlaget. skona omgivningen genom att stänga in dig själv i ett rum med god ventilering så att de slipper effekterna.


12 juni Cecilia semestertipsar:

det är alltid bra att vara i tid, men att sitta på flygplatsen ett år i förväg verkar vara överkurs. iaf om du inte har nåt resesällskap att roa dig med.

11 juni Cecilia semestertipsar igen:

att packa slätt är för mesar. och de som kan.

11 juni Cecilia semestertipsar:

alla glömmer saker då och då, det är hur man hanterar det som gör skillnaden. inför en resa är det ofta extra mycket man måste komma ihåg att fixa. här kommer några vanliga (för mig iaf) problem och dess lösningar.

 • giltigt pass.

det är sjukt svårt att flyga utan pass. så kolla helst i tid om ditt pass är giltigt, råkar du får en spontanresa i födelsedagspresent och passet som du haft i tio år går ut två dar innan hemresan så är det bara att skaffat ett provisoriskt. det kostar endast 980 kr.

 • bankkontot tomt två dar innan avresa.

det här är jobbigt läge, men det finns massor du teoretiskt sett kan göra så hav förtröstan. här har jag valt ut några lagliga tips. 1. ha födelsekalas dagen innan resan och hoppas på att få fickpengar i present. 2. åk utan pengar och förlita dig på dina ögonfransars magiska kraft. 3. låna pengar av närmaste brorsa och tacka gudarna (eller era föräldrar) för att de är så generösa.

 • avmagnetiserat VISA.

det är schysst att se till så att ditt kort funkar om du nu väl har lyckats få in några slantar på kontot. det tar oftast en vecka att få nytt kort dock, så det är bara att hoppas att du kan förklara på franska (el. annat aktuellt språk) att de måste dra det manuellt.

 • íntyg för mediciner.

så fint förskaffat att du inte får resa med dina mediciner utan intyg? såvitt jag vet utfärdar alla apotek intyg på studs om du kan uppvisa giltigt pass och recept. ingen större fara om detta är glömt alltså. om du har tid att stå i kö en timme och sen titta på när en förvirrad apotekstant försöker få till det där intyget vill säga.

 • kaffepengar.

kan tyckas vara en liten glömning jämfört med de andra. men tro mig, det är nog så störigt att just ha växlat in vartenda öre du hade i kontanter till euro och sen komma på att du borde bota din kaffehuvudvärk - och det genast. lösningen är att boka möte med moster på tågstationen och sedan bli bjuden på kaffe av den samma.

 


11 juni Cecilia tipsar igen.

förvara sårskorpan på sin plats. på såret alltså.

11 juni Cecilia tipsar:

se till att ha kylen full av kakor och annat gott när du kommer hem från en resa, då stör det dig inte att du inte hann städa innan du stack.

6 juni Cecilia tipsar:

ta semester!

det gör jag nu. tillbaka om ett par dar mina kära skyddslingar, oroa er inte tant Cecilia är snart tillbaka.

5 juni Cecilia tipsar igen:

man har tydligen inte letat efter favoritkjolen överallt förrän man har letat i ryggsäcken i källaren.

5 juni Cecilia kvällstipsar:

full fart hela dagen och massa kvar att fixa? sätt dig inte ner förrän du är klar med allt som ska göras. annars är risken rätt så stor att du sitter kvar och inte blir klar med det där du skulle göra.

5 juni Cecilia tipsar:

underlätta mängdberäknandet vid kalasförberedelser genom att fortsätta räkna hur många gäster som kommer även efter du tröttnat på att tänka efter. det blir så besvärligt när det kommer tio pers mer än du orkat räkna till.

5 juni Cecilia förmiddagstipsar:

för att kunna använda "jag är sjuk"-kortet när du vill slippa gå på en tillställning så behöver du ha lite koll på kalendern. blir så konstigt att komma på att du är sjuk efter att du blivit påmind om dagens begivenheter.


5 juni Cecilia tipsar:

skaffa dig sjukt många gamla kaffekoppar och kaffekannor, baka sju sorters kakor och håll kafferep i solen.


4 juni Cecilia kvällstipsar:

lite för länge sen du blev attackerad av en galen blondin med stilettklacken i högsta hugg?

testa då något av följande:

 • sno den enda något så när stora parkeringsplatsen inom mils radie mitt framför näsan på henne när du kommer körandes med din fula lilla minibil och hon i skåpbil. extra ilsk blir hon om där finns gott om normalstora platser som du kunde tagit.
 • gå precis bakom skåpbilen hon kör när hon backar. nudda bilen med vilje och hytt med näven som om det var hennes fel.
 • påpeka att det är fantastiskt att hon kan köra en så stor bil trots att hon är liten och av det kvinnliga könet. bry dig inte om att det handlar om en helt vanlig skåpbil som körs med b-körkort.

4 juni Cecilia tipsar:

kläder och möbler som säljs med orden trendig, modern eller supersnygg är i nio fall av tio hopplöst ute och ordentligt fula. annars hade säljaren liksom inte behövt skriva sådär.


4 juni Cecilia förmiddagstipsar:

alarmet på mobilen är ett utmärkt hjälpmedel för att komma ihåg när det är dags att gå ner till tvättstugan och byta i tvättmaskinerna. om du sätter rätt tid vill säga.


4 juni Cecilia tipsar:

det är inte nödvändigtvis läge att testa en karriär som stå-upp-komiker bara för att du lyckas be om leg när någon vill köpa cider på sin 28-årsdag, även om skratten blir många och högljudda.


3 juni Cecilia nattipsar:

skaffa dig vänner som överraskar dig på din födelsedag med tidernas största strawberry daiquiri, grekisk mat och SATC 2.

3 juni Cecilia tipsar:

det kan vara läskigt att hälsa på nya människor. det blir dock inte mindre läskigt av att göra det halvdant. så, kolla på den du hälsar på, inte nästa på tur. ta ögonkontakt (med rätt person) om så bara för en millisekund. använd hela handen, håll så hårt som du skulle göra om du tog ut en syltburk ur ett skåp. och säg ditt namn så att den andra hör vad du säger. öva gärna på skafferiet om du tycker det är svårt.

3 juni Cecilia tipsar:

om tre snabba och effektiva sätt att få grym karma i matbutiken.

 • vänd streckkoderna rätt och lägg de ömtåliga varorna sist. det här är inget latmasktrix från kassörskan, tro mig smärtan är outhärdlig efter att ha räddat varenda dåres baguetter, bananer och basilikaplantor från att krossas under samma dårars egna backar med dricka ett par timmar.
 • lägg tillbaka fröpåsarna du inte vill köpa på rätt ställe. att leta igenom tvåhundra fröpåseställ för att hitta brysselkål till mamma är inte lika roligt som det låter.
 • åtminstone försök få dina ungar att låta bli att tjata, skrika och sjunga samma sång om och om igen som om skivan hakat upp sig. som förälder kanske man kan stänga av ljudet och låtsas som ingenting, men inte som fredagstrött och hungrigt pmsmonster.

 


2 juni Cecilia tipsar igen:

se till att alltid ha ett giltigt pass. du vet aldrig när det kan komma att behövas.

2 juni Cecilia eftermiddagstipsar en gång till:

om inte mitt lunchtips för att få fart på karriären passade just dig så har du ju alltid alternativet att fuska.
för vidare info vänd dig till den här snubben:


2 juni Cecilia eftermiddagstipsar:

om du låter bli att äta upp kakorna vartefter du bakar dem så ökar sannolikheten att du ska hinna baka alla som behövs inför ditt kalas med 100 %.

2 juni Cecilia lunchtipsar:

bästa sättet att få extra skjuts på karriären är att ligga med en kändis. gärna en upptagen.
givetvis måste du gå ut i pressen och berätta om det, och därefter ångra ditt beslut.
kanske lite knixigt att få det rätt, men den här tjejen lär dig säkert gärna allt hon kan.

2 juni Cecilia tipsar:

hyrbilsbolag kräver att du lägger en deposition. detta kan lösas på ett av två sätt.
antingen har du helt enkelt täckning på ditt egna konto, eller så tar du med dig storebror när du ska hyra bil. om han som min är snäll och har ett stabilt konto vill säga.

1 juni Cecilia nattipsar:

om du lyfter foten så mycket att du når upp att sätta den på uppe på nästa trappsteg så minskar risken för att du ska ramla och slå dig halvt fördärvad med 97 %


1 juni Cecilia tipsar återigen:

passa dig noga för att döma ut barns intelligens. de är de mest logiska på jorden, de har bara mindre information att utgå ifrån än vuxna innan de drar sin slutsats.

1 juni Cecilia eftermiddagstipsar:

mördegskakor ska svalna på galler när de plockats ut ur ugnen.
detta galler bör placeras så att kakorna kan ramla igenom utan att bli obrukbara.

1 juni Cecilias mormor tipsar:

nylonstrumpbyxor är ett lysande substitut för hårnät vid exempelvis bak och matlagning.
du sätter dem alltså helt sonika på huvudet, virar dess ben ett par varv och knyter till.


RSS 2.0

Auktioner på Tradera

Skapa din egen Tradera-widget