11 juni Cecilia semestertipsar:

alla glömmer saker då och då, det är hur man hanterar det som gör skillnaden. inför en resa är det ofta extra mycket man måste komma ihåg att fixa. här kommer några vanliga (för mig iaf) problem och dess lösningar.

  • giltigt pass.

det är sjukt svårt att flyga utan pass. så kolla helst i tid om ditt pass är giltigt, råkar du får en spontanresa i födelsedagspresent och passet som du haft i tio år går ut två dar innan hemresan så är det bara att skaffat ett provisoriskt. det kostar endast 980 kr.

  • bankkontot tomt två dar innan avresa.

det här är jobbigt läge, men det finns massor du teoretiskt sett kan göra så hav förtröstan. här har jag valt ut några lagliga tips. 1. ha födelsekalas dagen innan resan och hoppas på att få fickpengar i present. 2. åk utan pengar och förlita dig på dina ögonfransars magiska kraft. 3. låna pengar av närmaste brorsa och tacka gudarna (eller era föräldrar) för att de är så generösa.

  • avmagnetiserat VISA.

det är schysst att se till så att ditt kort funkar om du nu väl har lyckats få in några slantar på kontot. det tar oftast en vecka att få nytt kort dock, så det är bara att hoppas att du kan förklara på franska (el. annat aktuellt språk) att de måste dra det manuellt.

  • íntyg för mediciner.

så fint förskaffat att du inte får resa med dina mediciner utan intyg? såvitt jag vet utfärdar alla apotek intyg på studs om du kan uppvisa giltigt pass och recept. ingen större fara om detta är glömt alltså. om du har tid att stå i kö en timme och sen titta på när en förvirrad apotekstant försöker få till det där intyget vill säga.

  • kaffepengar.

kan tyckas vara en liten glömning jämfört med de andra. men tro mig, det är nog så störigt att just ha växlat in vartenda öre du hade i kontanter till euro och sen komma på att du borde bota din kaffehuvudvärk - och det genast. lösningen är att boka möte med moster på tågstationen och sedan bli bjuden på kaffe av den samma.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0

Auktioner på Tradera

Skapa din egen Tradera-widget